(+30)23730 65577
info@xaralampidis.com
08:30 to 20:30  / Δευτέρα - Παρασκευή
Κάνε εγγραφή τώρα

Blog listing

 • Νέες αλλαγές αναφορικά με τα ιστορικά αυτοκίνητα

  Ετήσια τέλη κυκλοφοράς έως 200 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό και 50 ευρώ για τις μοτοσικλέτες θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών.

  Προβλέπεται επίσης η χορήγηση στοιχείων κυκλοφορίας από τις υπηρεσίες Μεταφορών του υπουργείου σε μια προσπάθεια να μπει μία τάξη στο καθεστώς κυκλοφορίας των ιστορικών οχημάτων. Στόχος επίσης είναι να εξακριβωθεί και το πραγματικό μέγεθος του στόλου αυτών των οχημάτων μέσω της δημιουργίας ηλεκτρονικού μητρώου καθώς αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των οχημάτων αυτής της κατηγορίας.

  Βεβαίως οι σχετικές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή σε 1,5 χρόνο από την ψήφιση του νομοσχεδίου, καθώς όπως επισημαίνεται σε 18 μήνες από τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως «απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος, για τα οποία δεν έχουν χορηγηθεί στοιχεία κυκλοφορίας, με την επιφύλαξη των οχημάτων ειδικού τύπου».

  Οι πέντε ρυθμίσεις, οι οποίες έχουν εισαχθεί στο νομοσχέδιο για τις άδειες οδηγησης και αφορούν τα ιστορικά οχήματα, συνοψίζονται στα εξής:

  • Χαρακτηρισμός ενός οχήματος ως όχημα ιστορικού ενδιαφέροντος: Σχετική βεβαίωση χορηγείται αποκλειστικά από φορείς που υποδεικνύονται ή/και εκπροσωπούν νόμιμα στην Ελλάδα τη Δ.Ο.Α. ή τη Δ.Ο.Μ. ή τη Δ.Ο.Π.Ο. για οχήματα τουλάχιστον 30 ετών. Οι άνω φορείς χορηγούν κάθε 5 χρόνια πιστοποιητικό συμμόρφωσης οχήματος ιστορικού ενδιαφέροντος.
  • Χορήγηση στοιχείων κυκλοφορίας (άδειας και ειδικών πινακίδων) από τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών: Προϋποθέσεις: Βεβαίωση χαρακτηρισμού, Πιστοποιητικό συμμόρφωσης, Τεχνικός έλεγχος οχήματος, διαγραφή του οχήματος από το Μητρώο Αδειών Κυκλοφορίας Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ακολούθως, γίνεται εγγραφή του στο Μητρώο Οχημάτων Ιστορικού Ενδιαφέροντος του Υπουργείου. Καταβάλλεται τέλος έκδοσης αδείας και πινακίδων.
  • Κυκλοφορία οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος: Κυκλοφορούν με τους όρους και προϋποθέσεις των άρθρων 88 και 90 του Κ.Ο.Κ., ασφαλίζονται υποχρεωτικά και επιτρέπεται να κυκλοφορούν στον μικρό δακτύλιο. Καταβάλλονται Τέλη Κυκλοφορίας, με εξαίρεση τα οχήματα άνω των 45 ετών.
  • Πρόστιμα και κυρώσεις: Για παραβάσεις του ΚΟΚ επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τον ΚΟΚ κυρώσεις, ενώ για παραβάσεις του παρόντος νόμου επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 500 – 5.000 ευρώ στους Φορείς (εκπρόσωποι ή υποδεικνυόμενοι από ΔΟΑ, ΔΟΜ, ΔΟΠΟ) και στους ιδιοκτήτες των οχημάτων και αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας για 6 μήνες.

  Αναφορικά με το ύψος των τελών κυκλοφορίας για τα οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος το νομοσχέδιο προβλέπει:

  • Για την κυκλοφορία επιβατηγού αυτοκινήτου ιστορικού ενδιαφέροντος με κυβισμό έως και 999 κ. εκ. καταβάλλονται τέλη κυκλοφορίας ιστορικού οχήματος ύψους 50 ευρώ.
  • Για την κυκλοφορία επιβατηγού αυτοκινήτου ιστορικού ενδιαφέροντος με κυβισμό από 1000 κ.εκ. έως και 1999 κ. εκ. καταβάλλονται τέλη κυκλοφορίας ιστορικού οχήματος ύψους 100 ευρώ.
  • Για την κυκλοφορία επιβατηγού αυτοκινήτου ιστορικού ενδιαφέροντος με κυβισμό άνω των 2000 κ. εκ καταβάλλονται τέλη κυκλοφορίας ιστορικού οχήματος ύψους 200 ευρώ.
  • Για την κυκλοφορία μοτοσυκλέτας ιστορικού ενδιαφέροντος καταβάλλονται τέλη κυκλοφορίας ιστορικού οχήματος ύψους 50 ευρώ.
  • Οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος άνω των 45 ετών, καθώς και φορτηγά και λεωφορεία απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας.
  • Οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος ειδικού τύπου, όπως, πυροσβεστικά και στρατιωτικά, επίσης απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας.

  πηγή: ΕΘΝΟΣ

 • Δίπλωμα οδήγησης: Οι δέκα βασικές αλλαγές που προβλέπονται στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου μεταφορών

  Στις θεωρητικές εξετάσεις θα μπορούν να συμμετάσχουν με τη συμπλήρωση του 17ου έτους της ηλικίας τους οι υποψήφιοι οδηγοί ενώ όταν γίνονται 18 θα έχουν δικαίωμα, όπως συμβαίνει σήμερα, να δηλώσουν συμμετοχή στη διεξαγωγή της πρακτικής δοκιμασίας για την απόκτηση άδειας οδήγησης. 

  Αυτό προβλέπει μεταξύ άλλων το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με αντικείμενο την εκπαίδευση και εξέταση υποψηφίων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων, που αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

  Επίσης, όπως ορίζει το νομοσχέδιο θα γίνεται χρήση φορητής – κι όχι μόνιμης – κάμερας 360ο, που διαθέτει μικρόφωνο και ειδική αποσπώμενη κάρτα μνήμης, στην οποία αποθηκεύεται όλη η διαδικασία της πρακτικής δοκιμασίας.

  Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου επιχειρείται η αναμόρφωση του πλαισίου που διέπει την θεωρητική εξέταση και πρακτική δοκιμασία υποψηφίων οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων, με σκοπό την προαγωγή της διαφάνειας, τη διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας και τη γενικότερη προαγωγή του επιπέδου της οδικής ασφάλειας της χώρας.

  Επιχειρείται, επίσης, ο καθορισμός ενός συστήματος ελέγχου και εποπτείας των διαδικασιών θεωρητικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας, καθώς και αξιολόγησης των εξεταστών των υποψήφιων οδηγών.

  Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης και τυχόν ενσωμάτωση σχολίων, το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.

  Οι βασικοί άξονες

  Υπενθυμίζονται οι βασικοί άξονες του νέου θεσμικού πλαισίου :

  1.Έλεγχος ταυτοπροσωπίας σε δύο στάδια και με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, στα πρότυπα του gov.gr στις θεωρητικές εξετάσεις.

  2. Δειγματοληπτικός έλεγχος ταυτοπροσωπίας υποψήφιων οδηγών στις θεωρητικές εξετάσεις: Η φωτογραφία του Δελτίου Εξέτασης υποψηφίου θα διασταυρώνεται με ψηφιακή φωτογραφία, που θα λαμβάνεται κατά την είσοδο του υποψηφίου στο εξεταστικό κέντρο, από κάμερα η οποία θα τοποθετηθεί ειδικά για αυτό το σκοπό. Με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζεται το γνωστό φαινόμενο του να προσέρχεται στις εξετάσεις άτομο διαφορετικό από τον υποψήφιο.

  3. Την πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων θα διενεργεί ένας εξεταστής, ο οποίος πλέον θα κάθεται στη μπροστινή θέση του συνοδηγού, ενώ ο εκπαιδευτής θα κάθεται στο πίσω κάθισμα. Σταματά έτσι το φαινόμενο του να παρεμβαίνει ο εκπαιδευτής στον τρόπο οδήγησης του υποψηφίου, κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

  4. Για την εξασφάλιση της διαφάνειας, της αξιοπιστίας και του ευρύτερου ελέγχου των πρακτικών εξετάσεων, η όλη δοκιμασία καταγράφεται με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων.

  Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία διαπίστωσε ότι η συγκεκριμένη πρόβλεψη είναι σύμφωνη με τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων, σε αντίθεση με την προβληματική πρόβλεψη στο Νόμο του 2018 επί Υπουργίας Χρ. Σπίρτζη.

  Προβλέπεται πλέον ειδικότερα η χρήση φορητής – κι όχι μόνιμης – κάμερας 360ο, που διαθέτει μικρόφωνο και ειδική αποσπώμενη κάρτα μνήμης, στην οποία αποθηκεύεται όλη η διαδικασία της πρακτικής δοκιμασίας. Η κάμερα εικονίζει ευδιάκριτα ολόκληρη την καμπίνα του οχήματος και τους συμμετέχοντες στη διαδικασία.

  5. Δημιουργείται Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα για την υποστήριξη και διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών που σχετίζονται με τη χορήγηση, επέκταση και ανανέωση της άδειας οδήγησης. Επιπλέον, συστήνεται και λειτουργεί στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τράπεζας θεμάτων για τις θεωρητικές εξετάσεις.

  6. Καταρτίζεται και τηρείται Μητρώο Εξεταστών Πρακτικής Δοκιμασίας Υποψήφιων Οδηγών. Το Μητρώο αυτό θα είναι ανοιχτό σε όλους τους τους δημοσίους υπαλλήλους κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ. Προβλέπεται και η δυνατότητα εγγραφής ιδιωτών.

  7. Καταρτίζεται και τηρείται Μητρώο Εποπτών για τον έλεγχο και την εποπτεία των θεωρητικών και των πρακτικών εξετάσεων. Στο Μητρώο αυτό θα εντάσσεται και το ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και το προσωπικό της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

  8. Η επιμόρφωση Εξεταστών και Εποπτών θα γίνεται από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

  9. Προβλέπεται σύστημα αξιολόγησης του έργου των εξεταστών, από την αρμόδια οργανική μονάδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Το σύστημα αξιολόγησης θα συνοδεύεται από ένα μηχανισμό επιβράβευσης και κυρώσεων, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στη διαγραφή από το Μητρώο Εξεταστών.

  10. Για πρώτη φορά υπάρχουν ειδικές προβλέψεις που διευκολύνουν τις εξετάσεις ειδικών κατηγοριών υποψηφίων. Προβλέπεται ειδικό εκπαιδευτικό εγχειρίδιο και ειδική θεωρητική εξέταση ατόμων που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση, ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες και όσων απολαμβάνουν το καθεστώς διεθνούς προστασίας στη χώρα μας. Επιπλέον, προβλέπεται ειδική θεωρητική εξέταση κωφών και βαρήκοων υποψηφίων στην ελληνική νοηματική γλώσσα, καθώς και με υπότιτλους. Προβλέπεται επίσης η ίδρυση ιδιωτικών Κέντρων Αξιολόγησης Ικανότητας και Προετοιμασίας Οδήγησης για άτομα με κινητικά προβλήματα (αντίστοιχα με το κρατικό κέντρο «ΗΝΙΟΧΟΣ»), ώστε να μην επιβαρύνονται περαιτέρω τα ‘Ατομα με Αναπηρία.

  +1: Παρέχεται η δυνατότητα σε όσους νέους και νέες έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους, να παρακολουθήσουν και να λάβουν σχετική πιστοποίηση για τα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα οδήγησης στις σχολές οδήγησης.

  Με τη συμπλήρωση του 17ου έτους της ηλικίας τους, μπορούν να δώσουν θεωρητικές εξετάσεις.

  Με τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους, οι υποψήφιοι θα έχουν δικαίωμα, όπως συμβαίνει σήμερα, να δηλώσουν συμμετοχή στη διεξαγωγή της πρακτικής δοκιμασίας για την απόκτηση άδειας οδήγησης.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • Οδήγηση δίκυκλου με δίπλωμα αυτοκινήτου !!

  Μια μεγάλη αλλαγή επέρχεται στο χώρο της μοτοσικλέτας. Πλέον δίνεται η δυνατότητα σε έναν κάτοχο άδειας οδήγησης ΙΧ να αποκτήσει δίπλωμα οδήγησης για δίκυκλο έως 125 κ.εκ. υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για τα «Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και τη Μικροκινητικότητα» που δόθηκε στη δημοσιότητα.

  Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, «η κατηγορία Β (Αυτοκίνητα) με τον εθνικό κωδικό αριθμό «121», ισχύει και για την οδήγηση οχημάτων της κατηγορίας Α1 (Μοτοσικλέτες μέγιστου κυβισμού 125 cm3), μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

  • κατοχής της κατηγορίας Β πάνω από έξι (6) έτη,
  • συμπλήρωσης της ηλικίας των είκοσι επτά (27) ετών,
  • υποχρεωτική πρακτική εκπαίδευση, διάρκειας τουλάχιστον πέντε (5) μαθημάτων.

  Xωρίς την υποχρέωση θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης

  Ποια δίκυκλα ανήκουν στην κατηγορία Α1;

  Δίκυκλα με μέγιστη χωρητικότητα κυλίνδρου 125 κυβικών εκατοστών, μέγιστη ισχύ11kW και λόγο ισχύος προς βάρος μικρότερο από 0,1 kw/kg.

  Πρόκειται δηλαδή για ελαφρά δίκυκλα τα οποία προορίζονται σχεδόν αποκλειστικά για χρήση εντός του αστικού ιστού.

 • Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα. Πώς θα πάρετε πίσω τις πινακίδες του οχήματός σας

  Τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους, που έχουν καταθέσει στην εφορία, μπορούν να πάρουν πίσω οι ιδιοκτήτες τους και να πληρώσουν με το μήνα χωρίς πρόστιμο. Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. 

  Σύμφωνα με την τροπολογία, προβλέπεται και για το έτος 2021 (ίσχυε ήδη για τα έτη 2018 – 2020):

  – Η κατ’ εξαίρεση δυνατότητα άρσης ακινησίας οχημάτων, αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών ιδιωτικής χρήσης, με μερική καταβολή των τελών κυκλοφορίας, κατά τα οριζόμενα ποσοστά τελών σε αναλογία με τους μήνες, για τους οποίους γίνεται η άρση ακινησίας, αντί της καταβολής του συνόλου των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, που κατά κανόνα ισχύει. Ορίζεται ότι διάστημα μικρότερο του μηνός λογίζεται ως ολόκληρος μήνας και καταβάλλεται γι΄αυτό, ποσό ίσο με ένα δωδεκατημόριο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

  Η υποχρέωση καταβολής κατ’ αναλογία των τελών κυκλοφορίας, για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους και όχι το σύνολο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, σε περίπτωση άρσης της αναγκαστικής ακινησίας οχήματος.

  Κατά τη θέση του οχήματος σε ακινησία και εφόσον έχει επέλθει μεταφορά του οχήματος σε νέο σημείο, διάφορο του αρχικά δηλωθέντος, δηλώνεται εκ νέου το σημείο ακινητοποίησης. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης θέσης σε ακινησία ή μη θέσης σε ακινησία, επιβάλλεται αυτοτελές πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, αφαιρουμένου του διπλάσιου ποσού των ήδη καταβληθέντων δωδεκατημορίων των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

  Σημειώνεται ότι φέτος κατατέθηκαν ηλεκτρονικά οι πινακίδες κυκλοφορίας για πάνω από 130.000 οχήματα.

  Παραδείγματα

  Με βάση τη ρύθμιση, ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.000 κυβικών το οποίο επιβαρύνεται κανονικά με ετήσια τέλη 690 ευρώ, που θα θελήσει να βάλει ξανά τις πινακίδες κυκλοφορίας στο αυτοκίνητό του για διάστημα δυο μηνών (Ιούλιο και Αύγουστο) θα επιβαρυνθεί με τέλη 115 ευρώ ( 2 μήνες από 57,5 ευρώ ο καθένας).

  Αντίστοιχα αν ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.400 κυβικών με ετήσια τέλη 920 ευρώ θελήσει να «πάρει πίσω» τις πινακίδες του για το διάστημα Ιουλίου – Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβάλλει 459,6 ευρώ (76,6 ευρώ για έξι μήνες).

  Από 12 Μάιου η σχετική διαδικασία θα μπορεί να γίνει μέσω της πλατφόρμας mycar της ΑΑΔΕ.

  Πηγή : cnn.gr

 • Παράταση ισχύος αδειών οδήγησης και Π.Ε.Ι. στο πλαίσιο της εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2021/267 για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και την αντιμετώπιση των συνεπειών της συνεχιζόμενης πανδημίας COVID-19

  Α. Άδειες οδήγησης

  1. Παρατείνεται για δέκα (10) μήνες, σε εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 3 του α’
   σχετικού Κανονισμού, η ισχύς των αδειών οδήγησης με ημερομηνία λήξης (αναγραφόμενη
   στο έντυπο) εντός του χρονικού διαστήματος από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 έως και
   την 30ή Ιουνίου 2021, για οδήγηση στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
   Παράδειγμα: Η ισχύς άδειας οδήγησης με αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης την 20η
   Δεκεμβρίου 2020 παρατείνεται έως την 20η Οκτωβρίου 2021.
  2. Παρατείνεται εκ νέου, σε εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 3 του α’ σχετικού
   Κανονισμού, η ισχύς των αδειών οδήγησης, των οποίων η καταληκτική ημερομηνία
   ισχύος, μετά την επτάμηνη παράταση με τις διατάξεις του β’ σχετικού Κανονισμού,
   βρίσκεται εντός του χρονικού διαστήματος από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 έως και την
   30ή Ιουνίου 2021, για έξι (6) μήνες ή έως την 1η Ιουλίου 2021, ανάλογα με το ποια
   ημερομηνία είναι μεταγενέστερη, για οδήγηση στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Κατ’ εξαίρεση, στις ακόλουθες περιπτώσεις, παρέχεται σε κατόχους άδειας οδήγησης
  της οποίας η ισχύς παρατείνεται σύμφωνα με τα σημεία Α1 και Α2 η δυνατότητα να
  υποβάλλουν την αίτηση ανανέωσης και σε ημερομηνία προγενέστερη της έναρξης του
  διμήνου το οποίο προηγείται της ημερομηνίας λήξης της παραταθείσας άδειας, υπό την
  προϋπόθεση προηγούμενης επικοινωνίας του ενδιαφερόμενου με την αρμόδια Υπηρεσία:
  i. Περίπτωση επείγουσας ανάγκης μετάβασης στο εξωτερικό σε κράτος εκτός Ε.Ε.,
  που δηλώνεται από τον ενδιαφερόμενο στην αίτηση – υπεύθυνη δήλωση.
  ii. Περίπτωση συμμετοχής σε προκήρυξη/διαγωνισμό, που δηλώνεται από τον
  ενδιαφερόμενο στην αίτηση – υπεύθυνη δήλωση.
  iii. Περίπτωση κατά την οποία λήγει η προθεσμία υποβολής ιατρικού
  πιστοποιητικού, είτε η εξάμηνη κατά τα οριζόμενα στο γ΄ σχετικό διάταγμα, είτε η
  παραταθείσα κατά τα διαλαμβανόμενα στο Κεφάλαιο Γ της παρούσας.
  iv. Οποιαδήποτε άλλη έκτακτη κατά την κρίση της αρμόδιας Υπηρεσίας Μεταφορών
  και Επικοινωνιών περίπτωση.

  Β. Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.)

  1. Παρατείνεται για δέκα (10) μήνες, σε εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 2 του α’
   σχετικού Κανονισμού:
    Η προθεσμία για την ολοκλήρωση από κατόχους Π.Ε.Ι. του προβλεπόμενου στο δ’
   σχετικό διάταγμα και την υ.α. 30063/4796/2013 (Β’ 2643) προγράμματος
   περιοδικής κατάρτισης, το οποίο όφειλαν να ολοκληρώσουν εντός του χρονικού
   διαστήματος από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 έως και την 30ή Ιουνίου 2021.
    Η ισχύς του Π.Ε.Ι. των κατόχων αυτών, για οδήγηση στο έδαφος της Ευρωπαϊκής
   Ένωσης.
   Παράδειγμα: Κάτοχος Π.Ε.Ι. ο οποίος όφειλε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα περιοδικής
   κατάρτισης έως την 20ή Δεκεμβρίου 2020, δύναται να ολοκληρώσει αυτό έως την 20ή
   Οκτωβρίου 2021, ημερομηνία έως την οποία παρατείνεται και η ισχύς του Π.Ε.Ι. που
   κατέχει.
  2. Παρατείνεται εκ νέου, σε εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 2 του α’ σχετικού
   Κανονισμού:
    Η προθεσμία για την ολοκλήρωση από κατόχους Π.Ε.Ι. του προβλεπόμενου στο δ’
   σχετικό διάταγμα και την υ.α. 30063/4796/2013 προγράμματος περιοδικής
   κατάρτισης, το οποίο, μετά την επτάμηνη παράταση με τις διατάξεις του β’
   σχετικού Κανονισμού, όφειλαν να ολοκληρώσουν εντός του χρονικού
   διαστήματος από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 έως και την 30ή Ιουνίου 2021
    Η ισχύς του Π.Ε.Ι. των κατόχων αυτών, για οδήγηση στο έδαφος της Ευρωπαϊκής
   Ένωσης
   για έξι (6) μήνες ή έως την 1η Ιουλίου 2021, ανάλογα με το ποια ημερομηνία είναι
   μεταγενέστερη.
   Παράδειγμα 1: Κάτοχος Π.Ε.Ι. που μετά την επτάμηνη παράταση με τις διατάξεις του β’
   σχετικού Κανονισμού όφειλε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα περιοδικής κατάρτισης έως τη
   18η Νοεμβρίου 2020, δύναται να ολοκληρώσει αυτό έως την 1η Ιουλίου 2021, ημερομηνία
   έως την οποία παρατείνεται και η ισχύς του Π.Ε.Ι. που κατέχει.
   Παράδειγμα 2: Κάτοχος Π.Ε.Ι. που μετά την επτάμηνη παράταση με τις διατάξεις του β’
   σχετικού Κανονισμού όφειλε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα περιοδικής κατάρτισης έως τη
   18η Φεβρουαρίου 2021, δύναται να ολοκληρώσει αυτό εντός περαιτέρω χρονικού
   διαστήματος έξι (6) μηνών, δηλαδή έως τη 18η Αυγούστου 2021, ημερομηνία έως την οποία
   παρατείνεται και η ισχύς του Π.Ε.Ι. που κατέχει.

  πηγή : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Next posts »
elGreek